Solines levert stalen buizen voor drijvende steiger Eiland van Maurik.

Stalen buizen voor drijvende steiger Eiland van Maurik

Solines levert stalen buizen voor drijvende steiger Eiland van Maurik.

Midden in de Betuwe, omringt door water en natuur, bevindt zich vakantiepark Eiland van Maurik. Met de ligging op een terp aan de rand van de rustige rivieren de Nederrijn en de Lek en aan een groot recreatiemeer is het voor de waterliefhebber een echt watersportparadijs. Voor de vervanging van de houten palen in een gedeelte van de jachthaven werd Solines benaderd voor de levering van 21 stalen meerpalen.

De nieuw te plaatsen kunststof drijvende steiger moet middels 21 palen op zijn plek worden gehouden. Omdat de steigers afgewerkt zijn met RVS accenten is er door de opdrachtgever gekozen om de bovenste 7,5 m van de afmeerpalen thermisch te laten verzinken. De palen vormen zo esthetisch gezien 1 geheel met de steiger. Bijkomend voordeel is ook dat de stalen afmeerpalen middels de verzinking goed beschermd zijn tegen corrosie.

Solines heeft de complete levering en productie van de palen op zich genomen. Ze liet buizen van 7,5 m lang thermisch verzinken bij één van haar gerenommeerde contacten.
Vervolgens werden de verzinkte buizen middels een rondnaad aan de onbehandelde buizen gelast om zo tot de benodigde lengte te komen. Deze bewerkingen werden uiteraard uitgevoerd door de vakkundige medewerkers van Solines Welding & Construction. Totaal werden er 17 palen Ø 406,4 x 5 mm in lengtes van 18,00 meter en 4 palen Ø 406,4 x 5 mm in lengtes van 15,00 meter door ons op maat gemaakt en geleverd. De stalen buizen zijn inmiddels geplaatst en de drijvende steigers zijn gereed voor de bezoekers en hun boten aankomende zomer.

Zoekt u gelijksoortige buizen voor in uw (jacht)haven, voorzien van een coating, of andere conservering zoals bijvoorbeeld thermisch verzinkt?
Bent u op zoek naar stalen buizen, geleverd inclusief maatwerk conform uw specificaties?
Neem dan contact op met de afdeling verkoop van Solines. We helpen u graag op weg.

Lassen van stalen buizen voor drijvende steiger
Kraan laad stalen buizen voor drijvende steiger Eiland van Maurik
Solines levert stalen buizen voor drijvende steiger - Eiland van Maurik

Share this post