Funderingspalen

Het alternatief voor prefab beton palen
Stalen buizen voor funderingen

Stalen buizen als schroef funderingspalen

Solines is internationaal leverancier van nieuwe stalen buizen, profielbuizen en surplus partijen. Zoekt u stalen buispalen ofwel funderingspalen? Dan is Solines een goede betrouwbare partner met 40.000 ton aan ronde buizen en stalen profielen op voorraad. Stalen buispalen worden al geruime tijd toegepast als funderingspalen voor bijvoorbeeld: kantoorgebouwen, scholen, loodsen, fundaties voor zware machines en nieuwbouw in steden.

Bij funderingsherstel zijn er vaak materialen en machines nodig die in een beperkte werkruimte kunnen functioneren. Want dit herstelwerk vindt meestal achteraf plaats, als alle constructies eromheen al geplaatst zijn. De keuze valt dan op het toepassen van stalen paalsystemen en compacte hei-installaties. Vooral wanneer de werkruimte beperkt is, bijvoorbeeld bij het werken binnenin gebouwen, zijn stalen buispalen zeer geschikt als funderingspalen. Bij kleine toegangsopeningen kan het werk worden uitgevoerd met kleinschalige funderingsmachines die ook demontabel zijn. Het combineren van minifunderingsmachines en stalen buispalen voor fundering is ideaal voor stadsvernieuwing en funderingsherstelwerkzaamheden. Er is een snelle en flexibele inzetbaarheid mogelijk door deze combinatie. Wanneer het funderingswerk reeds is opgeleverd en er extra stalen palen nodig zijn, dan kunnen schroef funderingspalen snel worden geplaatst in beperkte ruimtes met beperkte hoogtes.

Maatwerk funderingspalen

Elke stalen buispaal kan speciaal op maat worden gemaakt.

Surplus funderingspalen

Aantrekkelijke prijzen en uitstekende alternatieven.

Snelle levering

Een grote voorraad met stalen buizen, dus snelle levering.

Het alternatief voor prefab beton palen

Er is momenteel een aanzienlijk tekort aan prefab betonnen heipalen. Dit tekort heeft vertraging in de bouw tot gevolg waardoor er een toename komt in de kosten. Een geweldig alternatief is dan te vinden bij het toepassen van stalen funderingspalen en stalen heipalen afkomstig uit onze voorraad stalen buizen. Vooral in woningbouwprojecten moet vertraging voorkomen worden. Als betonpalen dan niet geleverd kunnen worden, kunnen stalenbuis palen goed als fundering worden gebruikt.

Stalen funderingspalen kunnen op elke gewenste lengte en dikte voor u klaargemaakt worden. De diameters verschillen afhankelijk van de belasting. Deze kunnen klantspecifiek op maat worden gemaakt en worden voorzien van een aangelaste tromp en voetplaat. Na het bundelen van deze funderingspalen van staal worden ze met onze eigen opleggers direct aangeleverd op de werklocatie. Vertraging van het bouwproject wordt op deze manier voorkomen.

 • Aanlassen van de boorpunt;
 • Trompen van de buispalen;
 • Aanbrengen van een bevel of laskant voor de rondnaden;
 • Plaatsen van de groutinjectielans;
 • Diverse laswerkzaamheden;
 • Coaten of verzinken van de funderingspaal;
 • Aflevering van de funderingspalen op locatie.
Laswerkzaamheden aan een funderingspaal
Laswerkzaamheden aan een funderingspaal
Funderingspalen volledig van staal
Funderingspalen volledig van staal

De ideale funderingspalen voor beperkte ruimtes

Wanneer de toegang met prefab betonnen heipalen niet mogelijk is, dan zijn stalen funderingspalen de oplossing. Er zijn diverse locaties waar prefab palen niet geplaatst kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan plekken onder viaducten, onder leidingen of tussen fabrieksinstallaties. Op sommige plekken is zwaar heiwerk soms ook gewoon niet toegestaan door geluidsoverlast of wanneer er maar tijdelijke funderingen gewenst zijn.

Een ander toepassingsgebied kan zijn als er een grote variatie in bodemgesteldheid aanwezig is op de locatie. Door een variatie van beschikbare buisdiameters zijn er ook diverse druk- en trekbelastingen mogelijk. Onze stalen funderingspalen zijn vervaardigd uit S235 of S355. Dit constructiestaal heeft uitstekende eigenschappen; zo is het een relatief zacht materiaal, heeft het een laag koolstofgehalte, een uitstekende lasbaarheid, het is goed koud en warm te vervormen en het heeft een grote rek.

Hoe wordt een stalen funderingspaal geïnstalleerd?

De stalen buispaal wordt op de locatie opgebouwd met buiselementen van diverse lengtes en diktes. Het eerste buiselement is onderin voorzien van een grindprop, daarop valt vervolgens een heiblok, de buis zelf zorgt voor de geleiding van dit heiblok. Middels trompverbindingen worden de heipalen aan elkaar verbonden. Als de stalen buispaal eenmaal op de juiste diepte zit, wordt deze op de gewenste hoogte afgesneden. Vervolgens wordt deze gevuld met beton en wordt er een kopwapeningsnet geplaatst over de bovenkant.

Trillingsarm heien – Hoe gaat dat in z’n werk?

‘Trillingsarm heien’ is de meeste toegepaste techniek voor het plaatsen van stalen buizen als fundering. Naast het trillingsarm heien bestaat er ook nog het trillingvrij schroeven als techniek of de schroefinjectie (schroefinjectiepalen) als plaatsingsmogelijkheid. De draagkrachten worden altijd berekend volgens de NEN-normen. Het trillingsarm heien vindt plaats met een valblok dat in de funderingspaal zit en op een grindprop valt. Als een buissegment eenmaal op de juiste diepte zit, plaatst en last men het volgende buissegment in de tromp van het vorige buissegment. Daarna wordt het heien weer hervat. Dit proces gaat net zolang door totdat de stalen funderingspaal op de juiste diepte zit. De buissegmenten worden aan elkaar gelast met hoeklassen en een tromp.

Vervolgens worden de funderingspalen volgestort met beton. Vaak wordt de laatste twee meter aan de bovenkant van de stalen paal ook nog voorzien van een frame welke in het gestorte beton wordt gedrukt. Zo wordt er twee meter gewapend beton verkregen wat voldoende is om de wisselende grondwaterstanden op te vangen. Door het geringe gewicht van de te heien buispaal is er weinig energie nodig om deze te heien. Daarom mag deze techniek gezien worden als ‘trillingsarm’. Ook is deze techniek 100% grondverdringend. De funderingspalen kunnen zowel hoge druk- als trekkrachten weerstaan. Tot slot kunnen de stalen buispalen voorzien worden van een bewapening over de gehele lengte. De dekking van de bewapening kan door afstandshouders gewaarborgd worden.

De boorkop van een stalen funderingspaal
De boorkop van een stalen funderingspaal
Funderingspalen van Solines BV
Funderingspalen van Solines BV
 • Surplus stalen buizen;
 • Profielbuizen van staal;
 • Surplus partijen;
 • Grondverdringende boorpalen;
 • Schroefinjectiepalen (SIP);

Advies nodig voor stalen funderingspalen?

Onze ervaren medewerkers staan u graag te woord met een specifiek en persoonlijk advies. Wij zijn een zeer gespecialiseerde en ervaren staal leverancier en leveren een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding gecombineerd met een klantgerichte service. Al onze stalen funderingspalen zijn vervaardigd uit hoogwaardige staalkwaliteiten zoals bijvoorbeeld S235 of S355; maar ook hogere kwaliteiten zijn vaak uit voorraad verkrijgbaar. Wij denken met u mee en bieden u gerichte oplossingen. Met onze eigen opleggers is een efficiënte levering van de funderingspalen van staal gewaarborgd.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

En ontvang binnen één werkdag een messcherp aanbod. Heeft u liever telefonisch contact? Onze afdeling verkoop is bereikbaar op 0168 – 35 66 55.

Waarom is Solines de beste keuze voor funderingspalen en boorpalen?

31.000 ton voorraad in Moerdijk

Surplus partijen stalen buizen

3 eigen terminal trucks

Inclusief 2 nieuwe hydraulisch gestuurde schuiftrailers & 5 opleggers

9.000 ton voorraad in Dortmund

Onze zelfstandige vestiging in Duitsland

Directe aansluiting op het spoor

Eigen spoorlijn voor 6 tot 7 enkele of dubbele wagons

2.500 ton verzinkte buizen

Deze worden door de fabrieken nieuw voor Solines geproduceerd

Maatwerk in lassen, trompen en zagen

Met Solines Welding & Construction alle bewerkingen in eigen beheer

5 mobiele kranen

Onder andere 3 nieuwe revolutionaire magneetkranen: Sennebogen 840E

Scherpe prijzen & snelle levering

Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding in combinatie met een klantgerichte service