Funderingstechniek: maatwerk in boorbuizen voor Erasmus MC

Solines-levert-boorbuizen-voor-Erasmus-MC

Funderingstechniek: maatwerk in boorbuizen voor Erasmus MC

Boorbuizen voor Erasmus MC in Rotterdam

Voor de fundering van nieuwbouw van het Erasmus MC in Rotterdam heeft Solines in januari 2016 boorbuizen mogen leveren. De stalen buispalen Ø 457×8 mm met staalkwaliteit X60 werden conform specificaties op maat gemaakt. Ze zijn inclusief grout-injectielansen aangeleverd.

Boorbuizen met dunnere wanddikte

Vanwege de hogere staalkwaliteit van X60 kon worden gewerkt met een diameter van 457 mm en een wanddikte van 8 mm. In totaal werden 28 buissegmenten geleverd. Solines beschikt over de mogelijkheid en expertise om boorpunten aan te lassen, maar het funderingsbedrijf heeft er in dit geval voor gekozen de boorpunten zelf op locatie onder de palen te lassen.

boorbuizen voor Erasmus MC

Verouderd

Het hoofdgebouw van het Erasmus MC is na ruim 50 jaar behoorlijk verouderd. Aanpassingen waren noodzakelijk om te voldoen aan de huidige voorschriften en regelgeving. Nieuwbouw bleek hiervoor de beste keuze, en wel recht voor de deur van het oorspronkelijke ziekenhuis, het Dijkzigtgebouw. De boorpalen zijn ingezet voor bouwdeel west. In januari 2012 is begonnen met de bouw. Inmiddels zijn reeds meerdere fases gerealiseerd en de planning is dat eind 2017 de verhuizing kan plaatsvinden. Inmiddels zitten de stalen buizen in de grond. We wensen het Erasmus veel succes met de verdere voltooiing van het ziekenhuis.

maatwerk in boorbuizen voor Erasmus MC
nieuwbouw Erasmus MC
boorpalen voor nieuwbouw Erasmus MC Rotterdam

Share this post