Stalen buizen

Stalen buizen

Alles over de stalen buizen van Solines

Wat is een stalen buis?

Een stalen buis is een lang, hol, cilindervormig object dat gemaakt is van staal, een legering van ijzer en koolstof, soms aangevuld met andere elementen om specifieke eigenschappen te verkrijgen. Stalen buizen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, wanddiktes en diameters, en kunnen worden gemaakt door middel van verschillende productieprocessen, zoals naadloos (waarbij de buis uit een enkel stuk metaal wordt gevormd zonder naden) of gelast (waarbij stroken staal worden gerold en aan elkaar worden gelast).

Hoe worden stalen buizen gemaakt?

De productie van stalen buizen begint met rollen bandstaal, die vanuit staalfabrieken worden aangeleverd. Deze rollen worden afgerold en de uiteinden aan elkaar gelast tot een eindeloze strook bandstaal. De lasnaad van deze strook wordt vervolgens glad gemaakt om een uniform oppervlak te creëren voor het vormingsproces​​.

In het vormgedeelte van de productielijn wordt het bandstaal door walsstoelen met horizontale en verticale walsrollen geleid, waar het stapsgewijs wordt omgevormd tot een ronde buis. De open naad van deze buis wordt later gesloten door de randen van het bandstaal te verhitten met hoogfrequente elektrische stromen en vervolgens sterk tegen elkaar te drukken om een zogenaamde stomplas te creëren. Dit proces zorgt ervoor dat eventuele verontreinigingen uit het materiaal worden verwijderd, resulterend in een sterke en zuivere lasverbinding​​​​.

Eventueel naar buiten gedrukt materiaal, bekend als lasrups, wordt van de buitenkant van de buis afgeschraapt, en soms ook van de binnenkant voor buizen bestemd voor bijvoorbeeld gastransport​​. Vervolgens worden de buizen langs kalibreerrollen geleid om ze op de juiste diameter te brengen​​. Een gespecialiseerd apparaat controleert daarna de lasnaad op fouten en de sterkte van de buis. Eventuele foutieve buissecties worden automatisch uit de productielijn verwijderd​​.

Het productieproces stopt niet bij ronde buizen; in een profileerinstallatie kunnen deze worden omgevormd tot buizen met verschillende doorsnede-vormen, zoals vierkant, rechthoekig, ovaal of zelfs trapezevormig​​. Uiteindelijk worden de buizen op de gewenste lengte gezaagd, variërend van 5 tot 12 meter, en gecontroleerd op kwaliteit voordat ze worden afgeleverd​​.

Welke stalen buizen zijn verkrijgbaar bij Solines BV in Moerdijk?

Bij Solines BV in Moerdijk vindt u een uitgebreid assortiment aan stalen buizen, geschikt voor diverse toepassingen. Onze collectie omvat naadloze buizen, ideaal voor toepassingen waar sterkte en precisie vereist zijn, zoals in de petrochemische industrie en machinebouw. Verzinkte buizen zijn ook beschikbaar, perfect voor constructies waar duurzaamheid en weerstand tegen corrosie belangrijk zijn.

We leveren eveneens specifieke oplossingen zoals schroefinjectiepalen en stalen buispalen, essentieel voor funderingswerkzaamheden in de bouw. Onze dikwandige stalen buizen zijn ideaal voor industriële toepassingen waarbij hoge druk een rol speelt. Voor bouwprojecten waarbij sterke en betrouwbare funderingspalen nodig zijn, biedt Solines BV ook daarvoor geschikte opties.

In ons aanbod vindt u zowel langsnaad gelaste buizen als spiraal gelaste stalen buizen, elk met hun unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor specifieke toepassingen. Kasbuizen, die vooral worden gebruikt in de landbouwsector voor de bouw van kassen, maken ook deel uit van ons productaanbod.

Daarnaast bieden we stalen buizen met een PE-coating, een proces dat we uitbesteden aan gespecialiseerde bedrijven om de hoogste kwaliteit en duurzaamheid te waarborgen. Deze coating verlengt de levensduur van de buizen en biedt extra bescherming tegen omgevingsfactoren.

Bij Solines BV streven we ernaar om voor elk project de meest geschikte stalen buis te bieden. Onze expertise en uitgebreide assortiment garanderen dat u de juiste buis vindt voor uw specifieke behoeften.

Naadloze stalen buizen van Solines
Naadloze stalen buizen van Solines
Schroefinjectiepalen (SIP) van Solines
Schroefinjectiepalen (SIP) van Solines
Stalen buispalen van Solines
Stalen buispalen van Solines
Stalen vibropalen van Solines
Stalen vibropalen van Solines
Dikwandige buizen
Dikwandige buizen
Funderingspalen
Funderingspalen
Langsnaad gelaste buizen
Langsnaad gelaste buizen
Verzinkte buizen
Verzinkte buizen

Waarom kiezen voor Solines BV voor stalen buizen?

Bij Solines BV zijn we ons ervan bewust dat het kiezen van de juiste partner voor uw stalen buizen van cruciaal belang is. Onze unieke eigenschappen onderscheiden ons in de markt. We beschikken over een indrukwekkende voorraad van ongeveer 40.000 ton aan stalen buizen, waarmee we een breed scala aan keuzes en snelle leveringen kunnen garanderen. Onze voorraad bevat buizen in een uitgebreid scala aan afmetingen, variërend van 10 tot 2.500 millimeter, zodat we aan vrijwel elke behoefte kunnen voldoen.

Ons assortiment wordt verder versterkt door onze vestiging in Duitsland, in Dortmund, wat een grotere reikwijdte en efficiëntie in onze leveringen mogelijk maakt, met name voor onze klanten in Duitsland. Daarnaast zijn we trots op onze aanzienlijke voorraad van ongeveer 2.500 ton verzinkte buizen, die ideaal zijn voor projecten waar duurzaamheid en weerstand tegen corrosie belangrijk zijn.

Onze uitstekende ligging in Moerdijk, vlakbij de belangrijke snelwegen, stelt ons in staat om logistiek efficiënt te werken en snelle leveringen te garanderen. Dit wordt verder ondersteund door onze vloot van 5 mobiele kranen, waaronder de innovatieve magneetkraan Sennebogen 840E, waarmee het laden en lossen van materialen aanzienlijk wordt versneld.

Onze directe aansluiting op het spoorwegnet en de maatwerkmogelijkheden die Solines Welding & Construction biedt, zoals het op maat zagen en trompen van buizen en laswerkzaamheden, maken ons tot een ideale keuze voor al uw staalbuizenbehoeften. Bij Solines BV zetten we ons in voor kwaliteit, snelheid en precisie in alles wat we doen.

Stalen buizen op maat

Elke buis van staal kan volledig op maat gezaagd worden

Stalen buizen uit surplus

Scherpe prijzen en voordelige alternatieven

Korte levertijd

40.000 ton buizen op voorraad zodat wij erg snel kunnen leveren

Uitgelichte partijen met stalen buizen

Bij Solines BV lichten we wekelijks een specifieke partij stalen buizen uit. Hieronder treft u een overzicht aan van de meest recente zes partijen die we hebben uitgelicht. In elke beschrijving vindt u gedetailleerde informatie over de hoeveelheid en de exacte afmetingen van de stalen buizen in de betreffende partij. Bovendien bieden we inzicht in de mogelijke toepassingen van deze buizen. Deze informatie helpt u om een goed beeld te krijgen van onze producten en hoe ze kunnen worden ingezet voor uw specifieke behoeften.

Gelaste stalen buizen worden gemaakt door een stalen plaat of strip in een buisvorm te rollen en vervolgens de naad te lassen. Dit proces is kosteneffectief en geschikt voor een grote verscheidenheid aan maten en vormen. Naadloze stalen buizen daarentegen worden geproduceerd door een solide stalen staaf te doorboren, wat een naadloze constructie oplevert. Deze buizen zijn sterker en kunnen hogere druk weerstaan, maar zijn doorgaans duurder en beperkter in omvang en vorm.

De wanddikte van een stalen buis speelt een cruciale rol in zijn sterkte en duurzaamheid. Dikkere buizen kunnen meer gewicht dragen en zijn beter bestand tegen interne en externe druk, wat ze ideaal maakt voor zware industriële toepassingen en ondergrondse leidingen. Echter, dikkere buizen zijn zwaarder en duurder. Voor toepassingen waarbij lichtgewicht of kosten een belangrijke factor zijn, kunnen dunwandige buizen beter geschikt zijn, hoewel ze minder druk en gewicht kunnen weerstaan.

Stalen buizen zijn zeer recyclebaar. Staal is een van de meest gerecyclede materialen ter wereld, en stalen buizen kunnen worden gesmolten en hergebruikt om nieuwe stalen producten te maken. Dit recyclingproces vermindert de milieu-impact door de behoefte aan nieuwe grondstoffen te verminderen en de hoeveelheid afval te beperken. Daarnaast worden er voortdurend verbeteringen doorgevoerd in de staalproductie om de ecologische voetafdruk te verkleinen, zoals energie-efficiëntere productiemethoden en het gebruik van schoner brandstof.

Corrosiebescherming is essentieel voor de levensduur van stalen buizen, vooral in corrosieve omgevingen zoals ondergrondse toepassingen of blootstelling aan chemicaliën. Stalen buizen kunnen worden beschermd door coatings en bekledingen, zoals zink (verzinken), epoxy en polyethyleen. Deze coatings vormen een barrière tussen het staal en de externe omgeving, waardoor de weerstand tegen roest en corrosie wordt verbeterd. Daarnaast kan roestvrij staal, een legering met chroom, worden gebruikt om de natuurlijke corrosiebestendigheid van de buis te verhogen.

Bij het kiezen van stalen buizen voor een project moet men rekening houden met factoren zoals de toepassing, de omgeving waarin de buis wordt gebruikt, de benodigde sterkte en duurzaamheid, en het budget. Voor industriële toepassingen die hoge druk vereisen, zijn naadloze buizen vaak de beste keuze. Voor constructie- of architecturale toepassingen kunnen gelaste buizen geschikter zijn. De wanddikte en diameter moeten worden aangepast aan de vereiste belasting en druk. Ook moet rekening worden gehouden met de corrosiebestendigheid, wat van belang is in vochtige of chemisch agressieve omgevingen. Tot slot speelt budget een rol; gelaste buizen zijn over het algemeen goedkoper dan naadloze buizen, maar kunnen minder geschikt zijn voor bepaalde gespecialiseerde toepassingen.

Deskundig advies nodig over stalen buizen?

De verkopers van Solines hebben ruime ervaring in de toepassingen van stalen buizen. We hebben vele klanten naar volle tevredenheid voorzien van diverse soorten buizen. Voor vrijblijvend advies of overleg naar de mogelijkheden in maatwerk neemt u contact op met de afdeling verkoop.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

En ontvang binnen één werkdag een messcherp aanbod. Heeft u liever telefonisch contact? Onze afdeling verkoop is bereikbaar op 0168 – 35 66 55.

Waarom is Solines de beste keuze voor schroefinjectiepalen?

31.000 ton voorraad in Moerdijk

Surplus partijen stalen buizen

3 eigen terminal trucks

Inclusief 2 nieuwe hydraulisch gestuurde schuiftrailers & 5 opleggers

9.000 ton voorraad in Dortmund

Onze zelfstandige vestiging in Duitsland

Directe aansluiting op het spoor

Eigen spoorlijn voor 6 tot 7 enkele of dubbele wagons

2.500 ton verzinkte buizen

Deze worden door de fabrieken nieuw voor Solines geproduceerd

Maatwerk in lassen, trompen en zagen

Met Solines Welding & Construction alle bewerkingen in eigen beheer

5 mobiele kranen

Onder andere 3 nieuwe revolutionaire magneetkranen: Sennebogen 840E

Scherpe prijzen & snelle levering

Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding in combinatie met een klantgerichte service