Solines levert buizen voor uitbreiding moutfabriek

stalen-buizen-voor-een-moutfabriek

Solines levert buizen voor uitbreiding moutfabriek

Solines heeft een partij buizen Ø 406,4 x 5,0 mm geleverd die gebruikt gaan worden in een nieuw te bouwen gedeelte van een grote moutfabriek. Mout is ontkiemd en daarna gedroogd graan. Het meest gebruikte graan voor het maken van mout is gerst. Mout is een belangrijke grondstof voor bier. Het productieproces van mout heet mouten en vindt plaats in een mouterij. Wij leverden de stalen buizen die in de silo’s gemonteerd worden met als doel een gelijkmatige vulling en leegloop van de silo te creëren zonder dat het product (de mout) beschadigd wordt.

Voor dit project hebben wij ca 1400 meter buis Ø 406,4 x 5,0 mm op maat gezaagd en laten stralen SA 2,5. Totaal ging het om 256 x 5,00 m en 32 x 3,60 m. De buizen werden vervolgens door een constructiebedrijf voorzien van uitloop- en inloopkanalen, inclusief remschotten, tevens worden er montagebeugels aan bevestigd. Vervolgens worden de buizen in delen van 5 meter boven op elkaar gezet en gelast tot de hoogte van de silo is bereikt.

De silo’s waarin deze buizen komen hebben een inhoud van ca. 1000 m3, en zijn rond de 50 m hoog. Elke silo krijgt zo één lange buis van boven tot onder welke zowel voor het vullen als legen bedoeld is. Door toepassing van een dergelijk systeem treed er minder z.g. “breuk” op, welke vervolgens uit gezeefd dient te worden. Op deze wijze kan tot ca. 0.5% breuk voorkomen worden. Dit lijkt niet veel, maar het kan resulteren in een jaarlijkse besparing van honderdduizenden euro’s. Onderstaand ziet u een globale weergave van de werking.

stalen-buizen-voor-een-moutfabriek
Lassen aan stalen buizen voor een moutfabriek
globale-werking-moutfabriek

Share this post