vibropalen

Vibropalen direct uit voorraad leverbaar in elke gewenste lengte

Wat zijn stalen vibropalen?

Vibropalen van staal zijn dikwandige buizen met een diameter van ± Ø 300 tot Ø 610 millimeter. Deze stalen buizen worden op diepte gebracht en nadien volgestort met beton. Tijdens deze funderingswerkzaamheden wordt de stalen buis weer trillend uit de grond getrokken. Op deze manier blijft alleen het beton achter in de grond. Een vibrobuis kan dus gezien worden als een mal om funderingspalen in de grond te vormen. Hierdoor kunt u de vibropaal ook meerdere keren gebruiken. Deze funderingstechniek zien we vooral veel terug in de hoogbouw.

Maatwerk funderingspalen

Elke stalen vibrobuis kan speciaal op maat worden gemaakt.

Surplus vibropalen

Aantrekkelijke prijzen en uitstekende alternatieven.

Snelle levering

Een grote voorraad met stalen buizen, dus snelle levering.

Toepassingsgebieden van vibropalen

Vibropalen worden in tal van toepassingsgebieden toegepast. Hierbij kunt u denken aan hoogbouw (zoals woontorens en kantoorruimtes). Maar ook in de zware industrie, voor energiecentrales, windmolens of tankfundaties. Deze stalen buizen zijn ook inzetbaar in de civiele sector. Vooral voor kademuren, bruggen, tunnels en viaducten kunnen de vibrobuizen ingezet worden. Als u meer zou willen weten over de mogelijke toepassingsgebieden, vraag het gerust eens na bij onze sales afdeling. Zij kunnen u zeer gedetailleerd uitleggen wat de mogelijkheden zijn van stalen vibropalen.

 • Aanlassen van de boorpunt;
 • Trompen van de buispalen;
 • Aanbrengen van een bevel of laskant voor de rondnaden;
 • Plaatsen van de groutinjectielans;
 • Diverse laswerkzaamheden;
 • Coaten of verzinken van de funderingspaal;
 • Aflevering van de funderingspalen op locatie.
Laswerkzaamheden aan een funderingspaal
Laswerkzaamheden aan een funderingspaal
Funderingspalen volledig van staal
Funderingspalen volledig van staal

Scherp geprijsde vibropalen

De vibropalen van Solines zijn verkrijgbaar tegen zeer gunstige prijzen. Dankzij onze goede contacten met diverse fabrieken lukt het om te beschikken over een ruime voorraad. Deze voorraad met stalen funderingspalen ligt op onze locatie in Moerdijk en in onze tweede vestiging in Dortmund. We zijn altijd op zoek naar mooie partijen dikwandige stalen buizen en zoeken de markt af naar nieuwe inkoopbronnen. Doordat wij de partijen met buizen groot inkopen is onze prijs gunstig. Dit voordeel kunnen we dan ook doorgeven aan onze klanten.

Vibropalen op maat laten maken?

Bij Solines BV is het mogelijk om de stalen funderingspalen (oftewel vibropalen) volledig op maat te laten maken. Wilt u bijvoorbeeld een lastige lengte? Dat is geen enkel probleem. Ten eerste hebben we een ruime voorraad met diverse lengtes en diameters. Maar we kunnen de buizen ook verlengen (middels laswerk) of inkorten door de buis op maat te zagen. Met onze zaagautomaat kunnen we vibropalen op maat zagen tot een diameter van 800 millimeter.

Verkrijgbare afmetingen vibrobuizen

De vibropalen van Solines zijn verkrijgbaar in de standaard diameters. Hierbij kunt u denken aan diameters tussen de Ø 323,9 millimeter en Ø 610 millimeter. De wanddiktes variëren tussen de 20 en 25 millimeter. Alle vibropalen zijn leverbaar in diverse lengtes. Wilt u een lengte of diameter die wat minder gebruikelijk is? Laat het dan even weten bij onze sales afdeling, wellicht kunnen wij u helpen met een passende oplossing of alternatief.

Vibropalen van staal
Vibropalen van staal
Stalen vibropalen van Solines BV
Stalen vibropalen van Solines BV
 • Downgraded stalen buizen;
 • Profielbuizen van staal;
 • Surplus partijen;
 • Schroefinjectiepalen (SIP);

Snelle levering van vibropalen

Solines levert vibropalen in Nederland en in de meeste landen van Europa. Het laden gebeurt snel en efficiënt omdat Solines beschikt over een grote voorraad, 5 mobiele kranen, 3 terminal trucks, 5 opleggers en een tweede zelfstandige vestiging in Duitsland. De centrale locatie van het industrieterrein in Moerdijk met directe aansluitingen op de omliggende snelwegen, diepzeewater en een eigen aansluiting op het spoorwegnet geven ons een unieke positie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

En ontvang binnen één werkdag een messcherp aanbod. Heeft u liever telefonisch contact? Onze afdeling verkoop is bereikbaar op 0168 – 35 66 55.

Waarom is Solines de beste keuze voor funderingspalen en vibropalen?

31.000 ton voorraad in Moerdijk

Surplus & downgraded partijen stalen buizen

3 eigen terminal trucks

Inclusief 2 nieuwe hydraulisch gestuurde schuiftrailers & 5 opleggers

9.000 ton voorraad in Dortmund

Onze zelfstandige vestiging in Duitsland

Directe aansluiting op het spoor

Eigen spoorlijn voor 6 tot 7 enkele of dubbele wagons

2.500 ton verzinkte buizen

Deze worden door de fabrieken nieuw voor Solines geproduceerd

Maatwerk in lassen, trompen en zagen

Met Solines Welding & Construction alle bewerkingen in eigen beheer

5 mobiele kranen

Onder andere 3 nieuwe revolutionaire magneetkranen: Sennebogen 840E

Scherpe prijzen & snelle levering

Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding in combinatie met een klantgerichte service