Solines levert stalen buispalen Ø 610mm voor eerste Maaspoint in Rotterdam

Buispalen 610mm voor eerste Maaspoint in Rotterdam 5

Solines levert stalen buispalen Ø 610mm voor eerste Maaspoint in Rotterdam

Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van maritieme aannemer Van Oord heeft het bedrijf besloten om de stad Rotterdam het eerste Maaspoint te schenken, het Waterwoud. Het uitkijkbordes wordt gebouwd op het meest zuidwestelijke punt van het eiland van Brienenoord, direct aan de Maas. Vanuit het hoofdkantoor van Van Oord is het Waterwoud straks goed zichtbaar. De stalen constructie Waterwoud bestaat uit 2 bordessen. Het laagste bordes op +1,5m NAP biedt een mooie kijk op het leven in en om het watergetij. Vanaf het hoogste bordes op +6,5m NAP krijgt men een mooi uitzicht over de stad en de Maas.

Buispalen 610mm voor eerste Maaspoint in Rotterdam 2
Buispalen 610mm voor eerste Maaspoint in Rotterdam 3

Solines leverde voor dit project 28 stalen buispalen, waartussen de looppaden straks gemonteerd zullen worden. De buispalen zullen ten alle tijden in het zicht blijven. In het ontwerp werd gekozen voor 28 buispalen Ø 610 x 11,1/12,7mm in staalkwaliteit X65/X70. Solines heeft alle benodigde buizen conform opgegeven specificatie op maat gezaagd in lengtes van 1 tot 18 meter en vervolgens aangeleverd bij een constructiebedrijf alwaar er in de bovenste delen van de buispalen voorzieningen zijn gemaakt waar vogels en vleermuizen kunnen nesten en broeden. Totaal is er 58 ton stalen buizen gebruikt voor dit project. Op 5 november j.l. is het Waterwoud officieel geopend, iedereen is welkom om het kunstwerk te bezoeken.
Behalve het Eiland Van Brienenoord moeten op nog vier andere plekken langs de rivier ‘Maaspoints’ gerealiseerd worden: de Keilehaven, de Schiemondsehaven, het Noordereiland en het Buizengat. Als het aan Van Oord ligt, volgen andere bedrijven hun voorbeeld. Meer over Maaspoint kun je lezen op de website www.maaspoints.nl.

Solines heeft ruim 40.000 ton stalen buizen in voorraad en denkt graag mee in oplossingen.
Of het nu buizen zijn die in de grond als funderingspaal moeten dienen, buizen in waterwerken of buizen voor in constructies zoals bij dit project, u vindt wat u zoekt bij Solines.
Neem dus ook voor uw volgend project weer contact op met de verkoop van Solines! Tel. 0168 – 35 66 55 of e-mail naar sales@solines.nl

Buispalen 610mm voor eerste Maaspoint in Rotterdam
Buispalen 610mm voor eerste Maaspoint in Rotterdam

Share this post