Solines levert ruim 1800 meter funderingsbuizen Ø 508 x 8,0 mm voor Gevlebrug te Amsterdam

Funderingsbuizen Solines worden geplaatst voor de Gevlebrug in Amsterdam

Solines levert ruim 1800 meter funderingsbuizen Ø 508 x 8,0 mm voor Gevlebrug te Amsterdam

Het houthavengebied in Amsterdam wordt vernieuwd. Er komen nieuwe huizen, een nieuwe tunnel, nieuwe straten en nieuwe parken. Toch wordt er ook “gerecycled”; de stalen brug die tot 2000 dienstdeed als overbrugging van de Oostertoegang naast het Centraal Station, zal vanaf eind zomer gelden als belangrijkste verbinding voor de Houthaven, tussen de westzijde van de pontsteiger en het Karlskrona-eiland. De brug is een ontwerp van Pieter Kramer (1881-1961), één van de belangrijkste bouwmeesters van de vorige eeuw. Het is daarom ook altijd de bedoeling geweest om de brug te behouden voor de stad Amsterdam. De nieuwe naam van de brug is gebaseerd op het vele hout dat in het verleden vanuit de Zweedse stad Gävle aankwam in de haven.

Solines heeft de opdracht gekregen om de levering en constructie van de funderingspalen op zich te nemen.
In totaal werden 76 palen van diameter Ø 508 x 8,0 mm op lengte gelast variërend tussen de 23,80 en 25,00 meter. De Tubexpalen werden tevens door Solines Welding & Construction voorzien van een groutinjectielans en op het werk te Amsterdam aangeleverd. Een gedeelte van de funderingspalen werden vanaf een ponton aangebracht. De funderingswerkzaamheden zijn inmiddels zo goed als afgerond, de totale werkzaamheden in de houthaven zullen ongeveer 4 jaar in beslag nemen.

Zoekt u ook funderingspalen voor één van uw projecten? Bij Solines vindt u altijd voldoende voorraad voor diverse soorten systemen. Zo hebben wij altijd materiaal beschikbaar voor vibrobuizen, heibuizen, vibropalen, fundexpalen, LEKA/Tubex palen met of zonder groutinjectie en hebben we een grote en constante voorraad schroefinjectiepalen. Met Solines Welding & Construction kunnen we desgewenst de constructie voor u verzorgen. Denk hierbij aan het lassen van boorpunten, voetplaten, injectielansen boornokken en andere voorkomende werkzaamheden.

Neem voor de beste prijzen contact op met onze verkoop. info@solines.nl of bel 0168-356655

Funderingsbuizen worden geplaatst voor de Gevlebrug in Amsterdam
1800 meter funderingsbuizen voor Gevlebrug in Amsterdam

Share this post