Solines levert ruim 115 ton stalen buizen voor de Rijnlandroute

Stalen buizen - Rijnlandroute A4

Solines levert ruim 115 ton stalen buizen voor de Rijnlandroute

Solines levert ruim 115 ton stalen buizen Ø 530 x 10,3 mm in S355 inclusief aangelaste damwandsloten voor de Rijnlandroute.

De Rijnlandroute is een nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. De nieuwe weg lost huidige knelpunten op en garandeert de doorstroming in de regio Holland Rijnland, met name rondom Leiden en Katwijk.

Onder de uit te voeren werkzaamheden vallen onder andere het aanpassen van bestaande wegen en knooppunten en de aanleg van een nieuwe provinciale weg met aansluitingen op bestaande rijkswegen. De totale investering voor het project bedraagt circa € 900 miljoen. Comol 5 is de opgerichte aannemerscombinatie die de uiteenlopende werkzaamheden voor dit project verzorgen. Het project geniet landelijke bekendheid, onder andere vanwege de 100 meter lange tunnelboormachine Gaia, die over een traject van 2250 meter op 30 meter diepte de tunnel van de N434 gaat boren.

Ook wordt de A4 tussen Vlietland en de N14 verbreed van 2×3 naar 2×4 rijstroken. Ten behoeve van de doorstroom van een watergang onder de snelweg door, heeft Solines de aanvraag ontvangen de voor levering van 38 stalen buispalen.

Benodigd waren 38 lengtes ca Ø 500 mm van ruim 23 m lang voorzien van 7,5 m damwandslot aan twee zijden.
Solines heeft uit haar ruime voorraad in overleg met de opdrachtgever gekozen om buizen Ø 530 x 10,3 mm in staalkwaliteit S355 te gebruiken voor dit project.

De stalen buizen zijn met de poederdek lasrobot op de benodigde lengte gelast. Vervolgens zijn de damwandsloten aan twee zijden onder poeder aangelast. Ten behoeven van het richten van de palen en het aanbrengen door een boormal, heeft Solines aan de onderzijde van de palen een profiel gelast wat het aanbrengen door middel van hoogfrequent trillen vergemakkelijkt.

Alle laswerkzaamheden werden conform de eisen van Rijkswaterstaat onder executieklasse 2 uitgevoerd. Solines Welding & Construction heeft hiervoor geïnvesteerd in kwalificatie en certificering van haar lassen en lassers.
Inmiddels zijn de complete palen middels lengtetransporten op locatie geleverd en is er begonnen met het aanbrengen.
De totale Rijnlandroute zal vermoedelijk in 2022 gereed zijn.

Zoekt u ook stalen buizen, eventueel met aangelaste damwandsloten, voor uw project?

Solines beschikt over een ruime voorraad stalen buizen en kan middels Solines Welding & Construction desgewenst alle voorkomende laswerkzaamheden in eigen huis uitvoeren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling verkoop.

Stalen buizen van Comol5 Project A4
Stalen buizen van Comol5 Project liggen klaar
Stalen buizen van Comol5 Project
Damwandsloten op lassen op stalen buis

Share this post