Solines levert buizen voor spoorwegovergang

door Solines vervaardigde funderingspaal

Solines levert buizen voor spoorwegovergang

Solines leverde buizen voor de fundering van verkeerslichten en slagbomen van een spoorwegovergang. Het bijzondere van dit project is dat de fundering geplaatst moest worden in een bodem met heel weinig draagkracht.

Om de stabiliteit van de fundering te waarborgen werd eerst een gat voorgeboord in de bodem met een diameter van rond 813 mm. Dit gat moest 11 meter diep zijn, i.v.m. het bereiken van een onderlaag die stevig genoeg moest zijn. In dit gat werd een speciaal door Solines op maat gelaste funderingsconstructie geplaatst, met aan iedere paal 12 stukken plat-staal gelast. Dit plat-staal diende o.a. als afstand houders, zodat de paal (stalen buis) precies in het midden van het voorgeboorde gat geplaatst zou worden. De funderingspaal had als basis de afmeting 323,9 x 10 mm in de staalkwaliteit S355. Tevens werd de funderingspaal voorzien van 2 hijsogen.

Nadat de door Solines vervaardigde funderingspaal in het gat geplaatst was werd de ruimte tussen de funderingspaal en het voorgeboorde gat opgevuld met beton. Nadat het beton voldoende uitgehard was kon de aannemer verder gaan met het plaatsen van verkeerlichten en de slagboom bij de spoorwegovergang op de vervaardigde fundering.

door Solines vervaardigde funderingspaal
Solines leverde buizen voor de fundering van verkeerslichten en slagbomen van een spoorwegovergang

Share this post