Reconstructie Stompwijkseweg

funderingspalen
funderingspalen

Reconstructie Stompwijkseweg

De Stompwijkseweg krijgt over een lengte van ongeveer vier kilometer een nieuw wegdek; De oeverconstructie wordt deels vervangen en deels gerenoveerd. Om de weg aantrekkelijk te maken voor recreatief verkeer komen er aan weerszijden fietssuggestiestroken. Na uitvoering van de werkzaamheden kan de weg er weer minimaal veertig jaar tegen. De bestaande oeverconstructie wordt versterkt door stalen buispalen achter de kade te plaatsen tot op de harde pleistocene zandlaag.

Solines levert voor dit project alle funderingspalen

Vervolgens wordt de buispaal met behulp van wapeningsstaal en beton aan de bestaande deksloof bevestigt. Waarna men de bestaande verankering volledig kan verwijderen.
Solines levert voor dit project alle funderingspalen. De toegepaste stalen buizen voor dit project zijn van diameter Ø 508 mm in wanddiktes van 8,8 en 12,7 mm. De buispalen werden door Solines op maat gelast op diverse lengtes van 14,00 tot 16,50 m en compleet afgeleverd op het werk. Hier worden de stalen buizen op een ponton gelost en vanaf het water aangebracht. De totale opdracht omvat ca. 920 ton in 8,8 mm en ca 425 ton in 12,7 mm wanddikte.

De kwaliteit van de 8,8 mm dikte is X60, door deze hogere staalkwaliteit kan een dunnere wanddikte toegepast worden. Inmiddels zijn zo goed als alle buispalen aangebracht in het werk.

Share this post