2.300 mtr schroef injectie palen Ø 114,3 x 10 mm voor Het Groote Museum Artis

groote-museum-artis

2.300 mtr schroef injectie palen Ø 114,3 x 10 mm voor Het Groote Museum Artis

Het Groote Museum in Amsterdam is het oudste en meest imposante ARTIS-gebouw. Tevens staat het op het oudste ARTIS-terrein: het buiten Middenhof. Krap een halve hectare groot werd dit in 1838 door de oprichters Westerman, Werlemann en Wijsmuller (“de drie W’s”) aangekocht.

Omdat de aanvangscollectie van ARTIS vooral uit opgezette dieren en exemplaren “op liquor” bestond, was ARTIS al binnen een jaar voorzien van een klein museum, niet veel meer dan een houten barak. Dankzij een welgekozen ledenbestand dat talloze schenkingen deed, groeide zowel de levende als de dode diercollectie met sprongen. De bouw van een nieuw museum boven het Groote Museum raakte door een tussentijds failliet van de aannemer weliswaar flink vertraagd, toch was het vijf jaar na aanvang een creatie om buitengewoon trots op te zijn.

groote-museum-artis

In 2015 is er door de huidige directeur van Artis, in samenwerking met de heer Cor Zadelhof fundraisers opgezet voor een totale restauratie van het hele pand, inclusief een kelder. Onze klant ging een samenwerking aan met een erkend restaurateur om een plan van aanpak te maken. Deze samenwerking bleek een succes, de tender werd gewonnen en de verdere samenwerking begon.

Inmiddels is men druk bezig met de uitvoering, de damwand is aangebracht, de palen zitten erin, de kuip is uitgegraven, wapening is gelegd en de vloeren zijn gestort. De komende weken worden de kisten en de wapening van de wanden gesteld, zodat de wanden van de kelder gestort kunnen worden. De kelderbak is dan klaar en daarmee ook het werk van onze klant.

Voor de kelderbak zijn de volgende materialen gebruikt:

  • 2.300 mtr schroef injectie palen Ø 114.3 x 10mm in lengtes van 1060mm
  • 1.550 m2 stalen damwand
  • 3.500 m3 grond uitgegraven en afgevoerd
  • 850 m3 beton
  • 110.000,00 kilo wapening
  • 6.500 manuren
groote-museum-artis-schroefinjectiepalen
oude-prent-van-het-artis-grootmuseum

Share this post