Solines levert 93 stalen buizen Ø 406,4 mm voor fundering van nieuw pompstation ten behoeve van een spaarbekken.

Funderingspalen liggen klaar voor de levering

Solines levert 93 stalen buizen Ø 406,4 mm voor fundering van nieuw pompstation ten behoeve van een spaarbekken.

Schuin tegenover de Amercentrale in de Biesbosch wordt langs de Bergsche Maas een nieuw pompstation gebouwd. Dit pompstation moet het uitgediepte spaarbekken “De Gijster” voorzien van drinkwater. Onze opdrachtgever was op zoek naar een partij die de funderingspalen compleet gelast op het werk aan kon leveren en kwamen zodoende uit bij Solines.

Totaal werden 93 buizen van Ø 406,4 mm in wanddikte 8,0 mm  en 9,5 mm op lengte gelast. De boorpalen zijn gelast in lengten van 14 tot 18 meter. Daarnaast werd elke paal voorzien van een boorpunt, injectielans, boorplaat, afdichtplaat en maar liefst 11 ringen per paal.

De aangelaste ringen aan de bovenzijde van de palen zorgen voor een betere hechting van het onderwaterbeton aan de paal. Gedurende de bouwfase krijgen de palen te maken met zowel druk- als trekbelastingen, vandaar dat deze ringen benodigd zijn. De palen worden ca. 12 meter verdiept weg geboord, waarna vervolgens de grond kan worden afgegraven en de onderwaterbetonvloer kan worden aangebracht. De constructiebetonvloer wordt hier bovenop gemaakt waarna de constructie verder opgebouwd kan worden. Wanneer het nieuwe pompstation Bergsche Maas eenmaal gerealiseerd is zal je aan de achterkant, de Biesboschzijde, bijna niets zien van het pompstation. Het pompstation zal volledig worden geïntegreerd in de natuur.

Solines is bij uitstek gespecialiseerd in het leveren van funderingsbuizen. Middels haar professionele productiefaciliteiten in eigen huis en samenwerkingen met gerenommeerde bedrijven kan Solines aan bijna elke wens voldoen. Dankzij haar grote voorraad aan surplus partijen stalen buizen kan er worden geleverd met korte levertijden en tegen scherpe prijzen.

Funderingspalen liggen op de werf klaar voor gebruik
Funderingspalen liggen op de werf klaar voor gebruik
Funderingspalen gaan de grond in

Share this post