Nieuwe havenkraan voor Solines

nieuwe Sennebogen 650 HMC kraan voor solines-stalen buizen
nieuwe Sennebogen 650 HMC kraan voor solines-stalen buizen

Nieuwe havenkraan voor Solines

De Nellen-kraan uit 1976 is met pensioen gegaan. Deze oude kraan is door jarenlang intensief gebruik niet meer bedrijfszeker. Daarom heeft Solines eind vorig jaar bij de Firma Kuiken in Emmeloord zijn tweede Sennebogen-havenkraan gekocht. Deze is in maart geleverd en heeft nu de plaats van de oude Nellen-kraan ingenomen.

Compacte Sennebogen 650 HMC

De nieuwe Sennebogen 650 HMC is een slag zwaarder. Deze kraan heeft de onderwagen van een 80-tons mobiele kraan en een compacte opbouw van een 50-tons kraan. Door het beperkte stempelraam van 6,73 x 6,73 past hij perfect in de paden waar de buizen liggen opgeslagen. Doordat deze robuuste kraan een beperkte draaicirkel heeft, neemt hij maar iets meer ruimte in dan de oude Sennebogen 640 HMC.

Sneller werken door meer hijskracht en betere wendbaarheid

Het gebruik van een vakwerkgiek verhoogt niet alleen de hijscapaciteit, maar ook de wendbaarheid en mobiliteit. Zonder de kraan te stempelen kan deze al 8.000 kg tillen op 8 meter uit hart kraan en met de last wegrijden. Kortom de ideale kraan voor een buizenleverancier als Solines. Solines kan dus weer jaren zorgeloos gebruik maken van deze kraan.

Sennebogen 650 HMC voor solines stalen buizen

Share this post