Eigen spooremplacement

Solines BV - Buizen op spoor
Solines BV - Buizen op spoor

Eigen spooremplacement

Solines opent nieuw, eigen spooremplacement voor vervoer van buizen en staal.

In juni 2013 heeft Solines zijn eigen spoorlijn voor het vervoer van buizen en staal in gebruik genomen. Zo’n 2 jaar geleden heeft Solines besloten tot de start van dit project op het terrein in Moerdijk. Een van de redenen is dat Europese fabrieken spoortransport belangrijk vinden voor de aanlevering van buizen. Bovendien reduceert transport via het spoor de CO2-uitstoot.

 

eigen spooremplacement voor vervoer van buizen en staal
eigen spooremplacement voor vervoer van buizen en staal

Grote los- en laadcapaciteit

De capaciteit is circa 125 strekkende meter emplacement om wagons te lossen. Hierop kunnen 6 tot 7 enkele of dubbele wagons worden afgesteld. Het voordeel van dubbele wagons is dat hierop twee keer 12 meter achter elkaar geladen kan worden. In totaal heeft Solines 250 meter spoorrail aangelegd. De centrale aanlevering op het Havenschap Moerdijk is dagelijks.

Solines opent nieuw, eigen spooremplacement voor vervoer van buizen en staal

Nieuw, eigen spooremplacement voor vervoer van buizen en staal ij Solines

Logistieke sprong vooruit

Het spooremplacement betekent voor Solines een grote logistieke vooruitgang, zowel in tijdsbesparing als in handling. We kunnen nu volgens eigen planning lossen en zijn niet meer afhankelijk van de aanlevering per vrachtauto. Bovendien is het een grote kostenbesparing. Het gemiddelde dieselverbruik van de kranen is aanzienlijk gedaald: heen en weer rijden naar het openbare emplacement in Moerdijk is niet meer nodig. En dat is natuurlijk ook goed voor ons milieu. Uiteraard kunnen wij nu ook buizen en staal per spoor aanleveren. Met deze eigen spooraansluiting investeert Solines duidelijk in de toekomst.Wij hebben het spoor dan ook feestelijk ingewijd.

Solines in Moerdijk opent nieuw, eigen spooremplacement voor vervoer van buizen en staal

Share this post