NIEUW bij Solines: Schroefinjectiepalen (SIP) uit voorraad

SIP Schroefinjectiepalen snel geleverd door Solines
SIP Schroefinjectiepalen snel geleverd door Solines

NIEUW bij Solines: Schroefinjectiepalen (SIP) uit voorraad

Schroefinjectiepalen, kortweg SIP, vinden als paalfundering steeds meer hun weg in de funderingstechniek.

Solines levert SIP-palen uit voorraad in de afmetingen Ø88,9 x 10 mm en Ø114,3 x 10 mm en in de staalkwaliteit S355. Beide diameters zijn voornamelijk geproduceerd op stukken van 1 meter. Ook voor afwijkende lengtematen kunt u bij ons terecht. Die leveren we binnen 3 tot 4 weken.

zoekt u schroefinjectiepalen? Solines levert snel en goedkoop
Schroefinjectiepalen snel geleverd tegen de scherpste prijs solines

Schroefinjectiepaal: SIP

Een schroefinjectiepaal is een stalen buispaal die omhuld is met verhard cementgrout. Deze palen zijn grondverdringend en worden trillingsvrij aangebracht. De paalpunt is voorzien van een opening waardoor het geïnjecteerde cementgrout zich om de paal kan vormen. Tijdens het boren van de paal fungeert het cementgrout als smeermiddel, wat de weerstand vermindert. Het cementgrout hardt uit, waardoor de sterkte en stijfheid van de paalfundering aanzienlijk verbetert.

Trillingsvrije SIP-fundering voor nieuwbouw en renovatie

Zowel renovatiewerken als nieuwbouwprojecten hebben baat bij een SIP-systeem. De stalen buis wordt geschroefd aangebracht. Dat gaat snel. Daarom zijn fundering schroefpalen zeer geschikt voor situaties waar trillingsvrij werken belangrijk is. Bijvoorbeeld bij renovatie in of bij bestaande gebouwen, reconstructiewerken of nieuwbouw in de buurt van trillingsgevoelige bebouwing.

Geschikt voor beperkte werkhoogte

De schroefinjectiepalen worden verwerkt in korte stukken van meestal 1 meter lang. Dat maakt het systeem bij uitstek geschikt voor ruimten met beperkte werkhoogte. De buizen zijn aan de uiteinden voorzien van conisch in- en uitwendig schroefdraad. Zonder moeite worden ze zo perfect in elkaar gedraaid en tot elke diepte geboord.

Share this post