Keuringen en materiaaltesten

Certificaten, keuringen en materiaal testen

Testen van staal

U koopt bij Solines voornamelijk ongecertificeerde producten. Wij hebben er echter begrip voor als u een meer informatie wenst over onze stalen buizen. Daarom bieden wij u aan om het staal te laten testen bij het gerenommeerde inspectiebureau Elements uit Breda. Dit bureau voert keuringen, materiaaltesten en inspecties voor ons uit.

  • Deze proeven kunnen zowel destructief als non-destructief zijn.
  • Chemische analyse, trekproeven en kerfslagproeven incl rapport met de waarden van het geteste staal.

(Non)destructieve keuringen en materiaaltesten

Bij aanvraag van destructieve keuringen worden proefstaven uit het materiaal gehaald welke getest worden. Bij een destructieve test wordt de proefstaaf dusdanig vervormd dat deze niet meer terugtreed in originele staat. Ook non destructieve tests zijn mogelijk, zoals bijvoorbeeld een ultrasoon onderzoek van de lasnaden. Deze tests wordt uitgevoerd door een gecertificeerd inspectiebureau.

  • Hardheidsmeting (kerfslagproef)
  • Trekproef
  • Chemische analyse
  • US onderzoek lasnaden

Over Solines

Solines is één van de grootste distributeurs van Nederland als het gaat om downgraded en surplus partijen stalen buizen. We leveren een grote variatie aan stalen buizen. Van groot en en klein rond gelast, kleine/grote profielbuizen, verzinkte buizen tot PE buizen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

En ontvang binnen één werkdag een messcherp aanbod. Heeft u liever telefonisch contact? Onze adviseurs zijn bereikbaar op 0168 – 35 66 55.