FAQsFrequently Asked Questions

Flexibiliteit en kwaliteit gaan bij Solines hand in hand. Het spreekt dan ook voor zich dat de staalkwaliteit van elke buis beantwoordt aan de wettelijke staalkwaliteitsnormen. Zoals de Europese normeringen S235, S275, S355 en S460 die vallen onder de kwaliteitsnorm EN10219. Maar ook onderstaande kwaliteitsnormen zijn ons niet onbekend:
  • X42, X52, X56, X60, X65, X70 en X80;
  • L360 -, L450 – L485;
  • Q235, Q345;
  • K52, K56 en K60.

Naadloos

Naadloze buizen, vervaardigd uit één stuk staal, worden vaak gebruikt in de machinebouw of bij draaierijen en energiecentrales. Stuk voor stuk branches waar het leidingwerk aan de strengste productie- en veiligheidseisen moet voldoen. Door op voorraad in te kopen, reduceren wij de hoge kostprijs van deze kwaliteitsbuizen. Onze naadloze buizen zijn beschikbaar in verschillende diktes, afmetingen en kwaliteiten.
Een spiraalnaad gelaste, stalen buis is een buis die vervaardigd wordt uit een coil, een opgerolde staalplaat, die deze spiraalwijs onder poederdek last. Door middel van coiljunction kan er een nieuwe coil aangelast worden, wat geen consequenties heeft voor de eigenschappen van een buis. Op deze manier kunnen er eindeloos lange buizen worden geproduceerd.
Staal is ijzer waar koolstof aan toegevoegd is. Metaal is een algemene benaming voor een grote groep grondstoffen die bepaalde eigenschappen met elkaar gemeen hebben. IJzer is de benaming van een metaal, zoals ook tin, zilver en koper metalen zijn.
Passiveren is een oppervlaktebehandeling het metaal word voorzien van een salpeterzuur laag. Het metaal word vervolgens weer onder hoge druk gereinigd en het metaal keert weer terug in haar oorspronkelijke passieve toestand door het herstel van het chroomoxide laagje.